درچندسال اخیر، تلاش گروه نگارندگان برتهیه هرچه بهترمقالات بوده است. تلاش بر آن بودکه مطالب لازم درمورد نارسایی های وریدی و واریس رابازبانی ساده بیان نماید. این تلاش، منجربه نگارش تعدادزیادی ازمقالات گردید. مقالات اولیه ازاین سری مقالات، درمورد تعریف واریس و نارسایی های وریدی بود. درسری بعدی مقالات، تفاوتهای موجودبین علل مختلف نارسایی وریدی رابیان نمودیم. درآن مقالات بویژه مطالب مختلفی درموردلنفادم ونارسایی های لنفاوی مطرح شد. همچنین اختلافات آنها با نارسایی های وریدی و واریس ، به رشته تحریر در آمد. درمقالات مربوط به بهترین درمان واریس و نارسایی های وریدی، نکات مهم نشان داده شد. نشان داده شد که بهترین وعالی ترین روش درمان واریس ونارسایی های وریدی، RF ابلاسیون ولیزرداخل عروقی است. گروه نویسندگان زیرنظربهترین متخصص واریس کاررا ادامه داد. سپس یک مجموعه ازمقالات درمورد عوارض واریس و درمان آنهاتقدیم خوانندگان گرامی گردید. ابن مجموعه مقالات هم باعث معرفی بهترین متخصص واریس اصفهان شد. درمقالات مربوط به عوارض واریس، عوارض مختلف آنرانشان دادیم. بیان گردید که نارسایی های وریدی و واریس دارای عوارض مختلف و متنوعی هستند. درآخرین مقاله، به بحث پیرامون ارتباط نارسایی وریدی واستئوآرتریت پرداختیم.
مشکلات ارتوپدی دراین بیماران
دریک مطالعه جالب که درسال 2012 تا 2013 صورت پذیرفت، صدوسه بیمارنزدیک به پنجاه سال موردبررسی قرارگرفتند. دراین مطالعه جالب، برخی شواهداستئوآرتریت در بیماران مبتلابه نارسایی وریدی، بیش ازسایرین قابل ردیابی بود. این مطالعه، یکی ازمطالعاتی است که نقش نقص جریان خون وریدی دراحتمال ایجاداستئوآرتریت رانشان می دهد.
درگیری عصب سیاتیک:
یکی دیگرازعوارض جالب نارسایی وریدی در بیماران مبتلا به واریس، درگیری عصب سیاتیک است. در مقالات قبلی که پیرامون عوارض واریس و نارسایی های وریدی به رشته نگارش درآوردیم مطالب گوناگونی در مورد عوارض واریس و بیماریهای وریدی تقدیم شد. در این مقالات نشان دادیم که واریس به عنوان یکی از انواع نارسایی های وریدی دارای عوارض و مشکلات ثانویه بسیار زیادی می باشد .بسیاری از این عوارض عوارض شایع و مشهور می باشند، به عنوان نمونه تورم پا ناشی از واریس و یا درد ناشی از واریس عوارض معروف و مشهور ناشی از واریس می باشند.
اما برخی از عوارض ناشی از واریس و نارسایی های وریدی عوارض مشهور و شایع نمی باشند. برخی از این موارد در لابلای متون و مقالات منتشر شده بینالمللی قابل یافت می باشند. جالب است که طیف وسیعی از بیماری ها ممکن است ثانویه به واریس و نارسایی های وریدی ایجاد شوند که برخی از آنها را در مقالات قبلی توضیح و تبیین نمودیم .در این مقاله برآنیم تا ایجاد بیماری سیاتیک و عوارض فشار بر روی عصب سیاتیک ناشی از واریس وریدی را توضیح دهیم.
در چندین مقاله از مقالات قبلی بیان نمودیم که واریس دارای طیف گسترده عوارض عصبی می باشد. بسیاری از این عوارض ناشی از آزادسازی مدیاتورهای التهابی می باشند که این مدیاتور ها بر روی اعصاب پاها تاثیر گذاشته و باعث ایجاد مشکلات حسی در پاها می شوند. همچنین زخمهای ناشی از واریس و نارسایی های وریدی دارای احساسات باعث ایجاد احساسات مختلفی مانند درد و سوزش می شوند که با توجه به مزمن بودن این زخم ها درمان این اختلالات عصبی نیز پیچیده می باشند ،هرچند همانگونه که اشاره نمودیم این دردها به خوبی به لیزر داخل عروقی و RFداخل عروقی پاسخ میدهند و همچنین بیان نمودیم که یکی دیگر از علل ایجاد اختلالات عصبی ناشی از بیماری های وریدی و واریس ایجاد، ادم می باشد. در واقع ادم شدیدپاها میتواندبر روی اعصاب پا فشار وارد نموده و منجر به ایجاد درد و سایر احساسات ناخوشایند عصبی شود.
یکی از نکات جالب که در مقالات مختلف به آن اشاره شده است اثرات فشاری واریس بر روی اعصاب خارج شده است.یکی ازاین اعصاب، عصب سیاتیک خارج شده از ستون فقرات میباشد. درد سیاتیک به دو بخش اصلی تقسیم می شود : دسته اول از دردهای سیاتیک ناشی از فشار دیسک بینمهرهای بر روی عصب می باشند، فشار بر روی عصب سیاتیک ناشی از هرنياسیون و جابجایی دیسک بین مهره ای میتواند تظاهرات و علائم کلاسیک درد سیاتیک را ایجاد نماید. دسته دوم علل تحریک عصب سیاتیک، ناشی ازفشاربرروی عصب توسط وریداست. اگر دیسک هرنياسیون (فتق دیسک بین مهره ای)وجود نداشته باشد، لیکن واریس وریدی باعث فشار بر روی عصب سیاتیک شود، این مورد نیز می تواند باعث بروز علائم و عوارض تحریک وفشاربرعصب سیاتیک شود. در مقاله بعدی به تفصیل در این مورد سخن خواهیم گفت.